۱- بدنه کابینت :
قسمت داخلی آن است که در معرض دید نیست، اگر درب هر یک از کابینتها را باز کنیم، فضای داخلی کابینت، یعنی همان بدنه کابینت را مشاهده می کنیم. انواع جنس بدنه کابینت به ترتیب قیمت عبارتند از:
فلز
لترون
MDF (ام دی اف)
چوب
استفاده از فلز از نظر قیمتی ارزان تر است، از این جنس بیشتر در گذشته استفاده می شده و اکنون کاربرد کمتری دارد. در ۹۵ درصد موارد در بدنه کابینت را از MDF سفید ساده (سفید صابونی) می سازند، لترون یا همان نئوپان، ظاهری شبیه به MDF دارد ولی ارزان تر است و استحکام و دوام کمتری دارد و در حال حاضر منسوخ شده و کابینتی با این متریال ساخته نمی شود.
لترون و MDF، ظاهراً شبیه به هم هستند ولی کیفیت و قیمت متفاوتی دارند. در عکس زیر، تفاوت لترون و MDF مشهود است :
2 – درب کابینت
قسمتی که نمای کابینت بوده و در معرض دید است.
انواع جنس درب کابینت به ترتیب قیمت عبارتند از:
فلز
لترون
MDF (ام دی اف)
چوب
اغلب MDF یا های گلاس را برای درب کابینت سفارش می دهند، های گلاس ایرانی ۲۵ % و های گلاس ترکیه ۴۵% گران تر از MDF، و البته زیباتر و از نظر رنگی متنوع تر است. نگهداری های گلاس کمی سخت تر از MDF بوده و در برابر ضربه و خط و خش، آسیب پذیر است.
۳- صفحه رویی کابینت :
به صورت افقی روی کار قرار می گیرد، صفحه رویی از دو جنس تشکیل می شود که عبارتند از:
MDF (ام دی اف) و PVC.
هر کدام از آنها در دو نوع ۳ سانتی متری و ۵ سانتی متری موجود هستند.
نکته مهم در مورد صفحه رویی کابینت این است که باید در کارخانه ساخته شده باشد و یا اصطلاحاً «شرکتی» باشد. در نظر داشته باشید که اگر صفحه رویی شرکتی نباشد، علی رغم داشتن قیمت ارزان تر، دوام و استحکام آن نیز کمتر خواهد بود.
۴- تزئینات کابینت :
مواردی هستند که برای جلوه هر چه بیشتر زیبایی کابینت به کار می روند. نورپردازی، نور مخفی، آرام بند، جک اتوبوسی، پاخور، شیشه سند بلاست و … .
محاسبات قیمت کابینت :
مبنای محاسبه قیمت کابینت، بر اساس متراژ آن است و بر حسب متر اندازه گیری می شود، وقتی می گویند قیمت کابینت متری ۵۰۰ هزار تومان است یعنی یک متر کابینت به انضمام:
– کابینت پایین،
– صفحه رویی کابینت،
– کابینت بالا،
– قرنیز،
– طبقات داخل،
– دستگیره (معمولی)، لولا و کشو،
– درب،
۵۰۰ هزار تومان است